SKRABSKIBoraink

Furmint 2017

Furmint 2017

Szőlőfajta: Furmint
terület: Dörgicse
metszés: 1 szálvessző
szüret ideje: 2017. október 1-3.
tőketerhelés: 1,3 kg
erjedés: spontán
érlelés: felkeverés nélkül finomseprőn acéltartályban
palackozás: 2018. április.
mennyiség: 2250 palack
alkohol: 13,13 %VOL
sav 6,4 g/l
szárazanyag 17,6 g/l
maradékcukor 5,9 g/l

Kényes fajta, de olyat tud, amit a világon csak kevesen. A furmint a Kárpát medence kincse, amit itt az északi parton így képzelünk el megmutatni a világnak. Körte és birsalma, egy jó adag meszes ásványos érzettel. Halhoz, salátához, tésztához ajánljuk jó szívvel!

Borvásárlás

Rajnai rizling 2018

szőlő: Rajnai Rizling
terület: Balatonudvari/Dörgicse
metszés: 1 szálvessző
szüret ideje: 2018.09.21.
tőketerhelés: 1kg
erjedés: spontán érlelés: acéltartály, felkeverés nélkül finomseprőn
palackozás: 2019. január
mennyiség: 7030 palack
alkohol 12,61%
sav 7,5 g/l
szárazanyag 23,6 g/l
maradékcukor 7,7 g/l

Az egyetlen fajta a birtokon, ami nem köthető a Kárpát medencéhez, hiszen a világon mindenhol ismerik és szeretik. A rajnai a borok Elvis Presley-je. A nők rajonganak érte, és a férfiak is mind így akarnak énekelni. Közérthető, örök érvényű, felejthetetlen. Feszes savak, kristályos szerkezet + egy kis maradékcukor. Szőlővirág, citrusok, fehér húsú gyümölcsök, meszes ásványosság. Ilyen a rajnai Balatonudvariban!

Borvásárlás
Rajnai rizling 2018
OLASZRIZLING 2018

OLASZRIZLING 2018

szőlő: Olaszrizling
terület: Balatonudvari/Dörgicse
metszés: 1 szálvessző
szüret ideje: 2018.09.23.
tőketerhelés: 1,2 kg
erjedés: spontán
érlelés: felkeverés nélkül finomseprőn acéltartályban
palackozás: 2019. január
mennyiség: 5500 palack
alkohol 11,45%
sav 4,7 g/l
szárazanyag 19,1 g/l
maradékcukor 1,9 g/l

A Balaton legfontosabb szőlője az Olaszrizling, és ez itt a Leshegyen sincs másképp. Nagyon szeretjük megbízhatóságát és azt a képességét, ahogy a termőhelyi karaktert közvetíti. Ásványos, tiszta, visszafogottan gyümölcsös - szerintünk ilyen az igazán jó balatoni rizling.

Borvásárlás

ÖREG TŐKÉK OLASZRIZLINGJE 2018

szőlő: olaszrizling
terület: Balatonudvari/Dörgicse
metszés: 1 szálvessző
szüret ideje: 2018.09.18.
tőketerhelés: 1 kg
erjedés: spontán
érlelés: acéltartály, felkeverés nélkül finomseprőn
palackozás: 2019. május
mennyiség: 1915 palack
alkohol 12,96%
sav 5,1 g/l
szárazanyag 18,8 g/l
maradékcukor 2,6 g/l

Pincészetünk csúcsbora. A tőkék átlagos életkora meghaladja a 40 évet, a szőlőnek ez már öregkor… És az idő bölcsebbé, megfontoltabbá tesz, és ez a borban is visszaköszön. Kizárólag azokban az években készül el, amikor az évjárat megengedi.

Borvásárlás
ÖREG TŐKÉK OLASZRIZLINGJE 2018
IRSAI OLIVÉR 2018

IRSAI OLIVÉR 2018

szőlő: Irsai Olivér
terület: Zánka
metszés: 2 szálvessző
szüret ideje: 2018.08.06.
tőketerhelés: 2,5 kg
erjedés: spontán
érlelés: acéltartály, felkeverés nélkül finomseprőn
palackozás: 2018. október
mennyiség: 7300 palack
alkohol 10,48%
sav 6,2 g/l
szárazanyag 20,8 g/l
maradékcukor 0,6 g/l

Az Irsai Olivér a kedvenc korai érésű szőlőfajtánk, de a birtokon nem termesztjük. Így hát vettünk egy préselésre valót Dörgicséről. Kipróbáltuk, mert szeptember elején a pincekapacitás megengedi. Szinte elkészül, mire a sajátjainkat szüretelni kezdjük. Spontán erjesztettük ezt is, mert érdekelt minket a végeredmény. Ami - szerintünk - több, mint meggyőző lett. Illatos, ropogós, friss: igazi Irsai Olivér. Egy spontán ötlet, ami bevált!

Borvásárlás

KÉKFRANKOS SILLER 2018

szőlő: kékfrankos
terület: Dörgicse
metszés: 2 szálvessző
szüret ideje: 2018.10.05.
tőketerhelés: 2,5 kg
erjedés: spontán
érlelés: 3 hónap hordóban, majd acéltartályban
palackozás: 2019. március
mennyiség: 1300 palack
alkohol 11,41%
sav 5,5 g/l
szárazanyag 26 g/l
maradékcukor 1,2 g/l

A pince első siller bora, igazi nyári veres. Ízében érett fekete cseresznye, szamóca. Akkor a legjobb, ha a rozé már nem elég… Kacsamellhez ezt!

Borvásárlás
KÉKFRANKOS SILLER 2018
KÉKFRANKOS ROZÉ 2018

KÉKFRANKOS ROZÉ 2018

szőlő: kékfrankos
terület: Dörgicse
metszés: 2 szálvessző
szüret ideje: 2018.09.25.
tőketerhelés: 2,5 kg
erjedés: spontán
érlelés: acéltartály
mennyiség: 7300 palack
alkohol 11,55%
sav 5,4 g/l
szárazanyag 22 g/l
maradékcukor 1,1 g/l

Kékfrankos rozénkat egyfajta stílusgyakorlatként minden évben spontán erjesztéssel készítjük. Azoknak ajánljuk, akik a rozét a szofisztikáltabb oldaláról is szeretnék megismerni.

Borvásárlás

SAUVIGNON BLANC 2018

szőlő: sauvignon blanc
terület: Balatonakali
metszés: 1 szálvessző
szüret ideje: 2018.10.05.
tőketerhelés: 1,8 kg
erjedés: spontán
érlelés: acéltartályban
palackozás: 2019. április
mennyiség: 4150 palack
alkohol 12,68%
sav 6,7 g/l
szárazanyag 25 g/l
maradékcukor 1,4 g/l

Furdalta az oldalunk a kíváncsiság, hogy a mi "technológiánkkal" mire képes ez a fajta, ezért vettünk egy présre valót Mencshelyről... És a fajta nem hazudtolja meg magát: bodza, egres és csalán tobzódik az orrban és a szájban! Fröccsnek ez a legjobb!

Borvásárlás
SAUVIGNON BLANC 2018

 

Szeretettel várjuk!

Látogassa meg pincészetünket Balatonudvariban a Leshegyen! Legyen a vendégünk a Skrabski Apartmanokban!